Krediet aanvragen!

Voor ondernemers, door ondernemers

Krediet aanvragen en hoe gaat dit in zijn werk?

Voor ondernemers die tot € 250.000,- financiering zoeken is kredietverlening door de reguliere banken niet altijd eenvoudig. Als bedrijf kun je daarvoor lid worden van de kredietunie, er ontstaan dan nieuwe mogelijkheden. Het aanvraagproces voor een krediet verloopt vlot en efficiënt, ook omdat je te maken hebt met mensen die thuis zijn in de branche. Begeleiding en coaching van krediet gevende collega’s, vergroot de kans om van de onderneming een succes te maken.

Wij richten ons op startende en bestaande bedrijven, gevestigd in de provincie Drenthe, regio Assen, Roden, Zuidlaren, Tynaarlo, Borger, Midden Drenthe.

Soort krediet

Kredietunie Noord Drenthe verstrekt leningen die een annuiteit kennen. Dat houdt in dat u per maand een vast bedrag betaalt gedurende de looptijd van de lening. Vervolgens kan er een zekerheid gevraagd worden.

Rente op krediet

De rente die een kredietnemer betaalt op een lening bedraagt ongeveer 9% per jaar.

Looptijd krediet

De looptijd van een krediet varieert van 3 tot 7 jaar, en is afhankelijk van de terugverdientijd van de investering. 

Aanvraag

Nadat u zich heeft gemeld bij de kredietunie vindt er een intakegesprek plaats over uw plannen. Daarna ontvangen wij graag de documenten (zoals ondernemingsplan, kopie inkomstenbelastingen aangifte; kopie identiteitsbewijs, prognose’s van resultaat en kasstroom, etc.) alle stukken om tot een beoordeling van de kredietaanvraag te komen.

U kunt uw aanvraag zeer gemakkelijk doen via ons MijnKredietunie Platform. Uw aanvraag kunt u indienen door op de knop ‘Nu krediet aanvragen’ te klikken bovenaan deze pagina. Na registratie kunt u alle documenten uploaden in ons systeem. Mocht u vragen hierover hebben aarzel dan niet om contact op te nemen.

Het intake gesprek vindt vrijblijvend plaats. Voor de beoordeling en evt. fiattering vragen wij een vergoeding van € 250,00. Als alle documentatie in goede orde is ontvangen en goed onderbouwd zijn buigt de kredietcommissie zich over de aanvraag. Vervolgens adviseert de kredietcommissie het bestuur schriftelijk over de kredietaanvraag. Het bestuur neemt vervolgens een besluit over het al dan niet verstrekken van een lening. Bij verstrekking wordt u vervolgens een coach door het bestuur toegewezen.

Criteria

Het bestuur van de kredietunie toetsen de aanvraag op een aantal criteria:

1. Het aangevraagd krediet is maximaal € 250.000

2. De looptijd van het krediet is minimaal drie jaar en maximaal zeven jaar

3. U vraagt een krediet aan voor werkkapitaal

4. Uw onderneming is ingeschreven bij de kamer van koophandel